Friday, June 20, 2014

The path to the private beach!



Private beach έλεγε η πινακίδα και η ιδέα να την ανακαλύψω ήταν πρόκληση!
Βγαίνοντας από τον κήπο του San Giorgio με κατεύθυνση έναν πιο prive χώρο δίπλα στη θάλασσα, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μια απλή βόλτα θα εξελισσόταν σε μια εμπειρία αυτοπροσδιορισμού.
H αίσθηση της άγριας φύσης, με το μπλε του Αιγαίου, σε συνδυασμό με τους ανθισμένους αμάραντους και τον δυνατό αέρα του νησιού των ανέμων, σε μεταφέρουν αυτομάτως σε άλλη διάσταση! Και ενώ θεωρητικά ακολουθείς μια προκαθορισμένη διαδρομή, διαισθάνεσαι πως μαζί σου περπατά και ο άλλος σου εαυτός, απογυμνωμένος από φόβους και ενοχές, σε μια διαδρομή που η ψυχή τελικά σε οδηγεί...
Και θες κάπου εκεί να σταθείς, να γεμίσεις ήχουςεικόνεςμυρωδιές και αρώματα, να αφήσεις όλες τις αισθήσεις να συνεργαστούν, να απογυμνωθούν, να γίνουν όλα μια ενέργεια, που θα έχει τόση δύναμη, όση δεν είχες ποτέ! Να κλείσεις τα ματιά, να κανείς μια μαγική συμφωνία μαζί της... να σε συνοδεύει πάντα, αυτή η αύρα, αυτή η πληρότητα.  
Και προχωράς με λαχτάρα, προσμένοντας και εσύ δε ξέρεις τι, για να βρεθείς μπροστά σε μια εικόνα μαγική....Το πιο άγριο σκηνικό απόλυτης ηρεμίας! ...εκεί όπου άνθρωπος και φύση μπορούν να γίνουν ένα.
Και ενώ κατεβαίνεις τα σκαλιά και βρίσκεσαι στην αγκαλιά του Αιγαίου, πάνω σε μια ξύλινη εξέδρα, με δυο τεράστιους βράχους σα να θέλουν να σε προφυλάξουν από τον μανιασμένο άνεμο, η σκέψη τρέχειαχαλίνωτα… σε παρόν, παρελθόν και μέλλον.
Και ενώ στέκεσαι με το βλέμμα στη θάλασσα, συνειδητοποιείς πως δεν υπάρχει ιδανικότερο μέρος να ανακαλύψει η ψυχή τον εαυτό της!
Αυτός ο τόπος έχει τόση δύναμη... τόση όση χρειάζεται η ψυχή για να εκφράσει τα όνειρά της.

No comments:

Post a Comment